Bruidsboeketten

Verschillende vormen

Biedemeier

Het Biedermeier bruidsboeket is het bolvormige boeket zoals we deze allemaal kennen. De bloemen in dit boeket worden compact gebonden om een halve bol te vormen.

Veldboeket
Plukboeketten worden steeds populairder. Deze trends zie je ook steeds vaker terug in het bruidswerk. Deze boeketten worden los gebonden en zijn vaak samengesteld met speelse hoogteverschillen.

Druppel
Traditioneel maar dan nét iets anders. Ook dit is een bolvormig boeket, met het verschil dat de helft uitloopt in een licht spitse punt. Vaak worden de bloemen op draad gebonden, omdat het geheel dan het meest stevig blijft.

Waterval
Dit boeket lijkt een beetje op de druppel, maar is vaak nog langer en net wat opvallender. In dit voorbeeld is de 'Waterval' heel subtiel. Je hebt ze ook in uitbundige kleuren met een echte waterval aan bloemen.

Composiet boeket
Het meest tijdsintensieve boeket is het composiet boeket. Dit bloemwerk bevat honderden losse echte bloemblaadjes die op één draad worden gebonden of aan elkaar worden gelijmd. Uiteindelijk lijkt dit op één grote bloem.

Passend bij het 
figuur van de bruid

Niet geheel onbelangrijk: wat is de bouw en het figuur van de bruid. Wanneer de bruid vrij klein is, is het mooi om een boeket uit te zoeken met niet al te lange stelen. Anders loop je de kans dat de bruid nog kleiner oogt. Uiteraard geldt ditzelfde ook voor de grootte van het boeket. Een wat kleinere, slank gebouwde bruid valt al snel in het niet wanneer zij een groter, voller bruidsboeket bij zich draagt. Daartegenover staat dat bij een stevigere bouw een voller bruidsboeket juist mooi is, een te klein boeket kan dan minder sierlijk staan.